Yritysarkkitehti Tomi Mörsky
Tomi Mörsky: Muutosjohtamista ja numeroiden murskausta

Tomi Mörsky liittyi reflectorlaisten joukkoon huhtikuussa 2023, siirtyen vauhdilla asiakasprojekteihin. Tomin vahva taloustausta kaupan ja teollisuuden aloilta tuo hyvää vahvistusta teknologiakonsulttien tiimeihimme. Tomilla on pitkä kokemus talousjohtajan ja Business Controllerin tehtävistä vähittäiskaupan tunnetuissa, kansainvälisissä ketjuissa. Hän on toiminut myös liikkeenjohdon konsulttina ja projektipäällikkönä.

Edellisissä työpaikoissaan Tomi on usein vastannut tutusta kolmikosta: taloushallinnosta, IT:sta ja HR:sta. Toimenkuvia on värittänyt se, että näissä on aina raivattu tilaa liiketoiminnan kehittämiselle ja tiedolla johtamiselle. Tomi on pysytellyt lähellä liiketoimintaa, tarjoten tukea ja työkaluja. Taustaa löytyy myös konsulttiyrittäjänä toimimisesta.

– Olen työskennellyt hyvin erilaisten yhtiöiden kanssa. Toimeksiannot ovat yleensä liittyneet tuottavuuteen, tehokkuuteen ja prosessien sujuvuuden parantamiseen, Tomi kuvailee konsulttiuraansa. – Koen olevani eniten muutoskonsultti. Teen muutosmatkaa ihmisten kanssa, enkä jätä taloon perässäni vain PowerPoint-nippua.

Parhaissa hankkeissa on yhdessä tekemisen henki


– Muutoskonsultin arki muotoutuu toimeksiannon mukaan. Konsultointi on ihmisten valmentamista ja sitä tehdään arjessa yhdessä näiden ihmisten kanssa. Mukaan mennään vaikka työmaalle, jos toimeksianto sitä vaatii. Tästä työstä täytyy tykätä ja välittää oikeasti asiakasfirman ihmisistä. Asiakas haistaa, jos asioita tehdään puolivaloilla, Tomi jatkaa.

Esimerkkinä asiakasprojekteistaan Tomi nostaa esiin sen, että hän auttaa Reflectorin tiimin kanssa yritysten johtoa rakentamaan strategista tiekarttaa, joka pilkotaan vuositekemiseksi, toimintasuunnitelmiksi ja kehitysohjelmiksi. Tässä auttaa talousjohtajan tausta: Tomi ei kaihda kysellä numeroiden perään, joiden avulla voi myös löytää paikat, missä asiat ovat vinksallaan. – Totuus piilee faktoissa, Tomi nauraa.

– Projekteissani asiakas saa kattavan esiselvityksen, jonka jälkeen tulee parannussuositukset pureskeltuina kehityshankkeiksi. Monialaisuuteni rikastaa koko tiimimme työtä ja auttaa asiakasta. Projekteissa tärkeä hetki on heti alussa, kun henkilöstö arvioi konsulttia tai konsulttitiimiä. Muutostyötä ei voi tehdä yksin jostain kopista tai konsulttien työtilasta käsin, vaan sitä tehdään yhdessä ihmisten kanssa, kun halutaan saada aikaa vaikuttavuutta.

Yritysarkkitehti Tomi Mörsky

Tomi Mörsky

Yritysarkkitehti

Tomin tausta on konsultoinnissa ja talousjohdon tehtävissä. Hän toimii Reflectorilla muutoshallinnan tiimissä ja tuo projekteihin vahvaa taloushallinnon ja johtamisen osaamista.

Reflector on ICT-talo, jonka ykköstehtävä on auttaa asiakkaitamme liiketoiminnan isoissa ja pienissä muutoshankkeissa. Ketterästi ja riippumattomasti.

Jaa artikkeli

Voisit pitää myös näistä:

Resilienssi

Pitkä oppimäärä resilienssissä

”Resilienssi on elinvoimaa, joka mahdollistaa selviämisen vaikeiden vaiheiden yli.” Näin resilienssin määrittelee Työturvallisuuskeskus artikkelissaan Resilienssi työssä ja arjessa. Yleisesti ihmisellä ajatellaan olevan hyvä

Lue lisää
Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä juuri teille parhaat ratkaisut

Täytä tiedot ja siirry lataamaan tutkimus

Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Get in touch!