projektipäällikkö
Agile-evankelista Milja Eskola vie yrityksiä julkipilveen

Reflectorille on tullut vuoden alussa muutama uusi henkilö. Toimitusjohtaja Heli Syväojan lisäksi tiimimme kasvoi vuoden alussa kahdella kokeneella projektipäälliköllä. Tässä artikkelissa esittelemme palveluhallintaan, ketteriin menetelmiin ja pilvitransformaatioon erikoistuneen projektipäällikkömme Milja Eskolan.

Miljalla on taustaa sekä koodauksesta, ohjelmistokehityksestä että projektipäällikön tehtävistä usealta toimialalta, tutuimpina Telecom, vähittäiskauppa ja finanssiala. Hän on ollut mukana monissa vaativissa projekteissa, joissa on rakennettu arkkitehtuuria ja uusia sovellusympäristöjä sekä perinteisin että ketterin menetelmin.

Viime aikoina Milja on rakentanut asiakkaille sovellusympäristöjä julkipilveen. Yrityksen ottaessa julkipilvipalveluita käyttöön on hyvä miettiä, mitä erilaisia tavoitteita halutaan saavuttaa. Kun tavoitteet on mietitty, on yrityksen helpompi valita oma tapansa ottaa julkipilvipalvelut käyttöön niin, että muutos tukee parhaiten yritysarkkitehtuuria. Milja kannattaakin kutsua mukaan jo siinä vaiheessa, kun yrityksessä vasta aletaan laatia pilvistrategiaa.

Reflectorin toimittajariippumattomuus houkutti

Milja sai puhelun rekrytointikonsultilta, joka houkutteli häntä Reflectorille. – Asiat etenivätkin ripeästi ja kävin juttelemassa paikasta. Reflectorin rekryprosessi oli hyvin suoraviivainen ja ripeä. Tehtävästä ja talosta oli helppo innostua, Milja kehuu. – Olen työskennellyt sekä isoissa että pienemmissä IT-taloissa, joten Reflector tuntui heti omalta paikalta, Milja jatkaa. Hän kertoo myös arvostavansa Reflectorilla sitä, että täällä toimitaan täysin toimittajariippumattomasti. Kullekin asiakkaalle haetaan aina sopivimmat ratkaisut puhtaalta pöydältä, asiakaslähtöisesti.

Milja kutsuu itseään ”Agile-evankelistaksi”: vaativien asiakasprojektien lisäksi hän lohkaisee kalenteristaan mielellään aikaa myös aloitteleville Scrum Mastereille ja toimii heille mentorina. Mentorina toimiminen helpottaa ja nopeuttaa osaltaan agile-siirtymää Suomessa. – Olen aina valmis keskustelemaan asiakkaidemme kanssa siitä, miten Scrumia tai SAFea voi soveltaa, Milja nauraa.

Me reflectorlaiset tulemme käyttämään Miljaa mentorina myös puutarhahommissa. Milja kertoi saaneensa viime kesänä ensimmäiset sadot persikoista ja aprikooseista ulkokasvatuksessa ja tätä me muutkin (ainakin osa meistä) aiomme koettaa ensi kesänä.

Projektipäällikkö Milja Eskola

Milja Eskola

Projektipäällikkö

Milja Eskola on Reflectorin projektipäällikkö, vaativien hankkeiden pilvitransformaatio-osaaja sekä ketterien mallien jalkauttaja.

Reflector on ICT-talo, jonka ykköstehtävä on auttaa asiakkaitamme liiketoiminnan isoissa ja pienissä muutoshankkeissa. Ketterästi ja riippumattomasti.

Jaa artikkeli

Voisit pitää myös näistä:

IT-järjestelmät arkkitehtuuri

Reflector on julkishallinnon sopimustoimittaja

Tarjoamme julkishallinnolle laajan valikoiman asiantuntijapalveluita, jotka kattavat IT-konsultoinnin sekä johtamisen ja kehittämisen tarpeet vuosille 2023-2028. Reflector on mukana seuraavissa dynaamisissa hankintajärjestelmissä: IT-konsultointi 2023-2028

Lue lisää
Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä juuri teille parhaat ratkaisut

Täytä tiedot ja siirry lataamaan tutkimus

Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Get in touch!