Search
Heli Syväoja Reflector toimitusjohtaja
Reflectorin uusi toimitusjohtaja: fokuksessa kestävä, strateginen IT

Saimme Reflectorille uuden toimitusjohtajan. Heli Syväoja siirtyi meille WithSecurelta, jossa hän toimi tietoturvakonsultoinnin johtotehtävissä. Helillä on myös konsulttitaustaa isoista ja pienemmistä IT-konsultointialan yrityksistä. Hän on kehittänyt strategialähtöisesti yritysten toimintatapoja ja tietojärjestelmiä erityisesti pankki- ja vakuutusalalla, teollisuudessa ja vähittäiskaupassa, Suomessa ja ulkomailla, sekä ketterin että perinteisin menetelmin.

Konsultointi on Helin mukaan asiakkaiden auttamista, ihan ihmisten tasolla. Reflector tekee taloudellisesti, teknologisesti ja inhimillisesti ”kestävää IT:tä” eli kehittää liiketoimintaa tietotekniikan avulla siten, että sekä liiketoiminta, asiakkaat ja käyttäjät hyötyvät. Kestävä IT tarkoittaa Reflectorin maailmassa myös sitä, että projektissa kaikilla IT-ihmisillä on hyvä olla ja he viihtyvät ja oppivat koko ajan uutta, olivatpa he asiakkaan henkilöstöä, reflectorlaisia tai muita projektissa työskenteleviä henkilöitä.

– Reflectorissa kiinnosti ihmisläheinen ja asiakaslähtöinen organisaatio. Tässä talossa ihmiset suhtautuvat intohimoisesti asiakkaiden auttamiseen: halutaan olla asiakkaiden puolella. Reflectorissa myös arvot ovat kohdallaan. Yritys perustettiin aikoinaan, koska perustajat Ilkka Lilius ja Seme Hokynar halusivat luoda hyvän työpaikan itselleen ja firman kasvaessa myös kollegoilleen. He ovat edelleen mukana päivittäisessä asiakastyössä arkkitehteina, eivät vain tausta- tai johtotehtävissä, Heli kertoo.

– Reflector tuntui paluulta kotiin siksi, että palveluportfolio on niin tuttu – se sisältää juuri niitä palveluita, joissa on oma intohimoni. Olen innoissani siitä, että pääsen mukaan Reflectorin tarinaan. Haluamme kasvattaa toimintaamme niin, että yhä useampi työntekijä pääsisi osaksi Reflectorin upeaa porukkaa ja rentoa, ihmistä arvostavaa meininkiä. Tarjoamme myös entistä useammalle asiakkaalle mahdollisuuden hyötyä Reflectorin huippuammattilaisten avusta, Heli lupaa.

Teknologia on avainasemassa strategioiden toteuttamisessa

Heli kuvailee olleensa jo opiskeluajoistaan lähtien kiinnostunut yritysten strategioista sekä kyvykkyyksistä ja keinoista viedä käytäntöön valittua strategiaa. Strategian tekemiseen ja toteuttamiseen on liittynyt perinteisesti vahvasti mystiikkaa, mikä helposti luo kuilun työntekijöiden ja strategian välille. Jos vähän karrikoidaan, strategian tekeminen on perinteisesti kuulunut liiketoimintajohdolle ja strategiakonsulteille, kun taas kova tietotekninen osaaminen yrityksen IT:lle ja teknologiakonsulteille. On myös tapauksia, joissa yrityksen muu henkilöstö kokee, että strategiatyö ei kuulu heille lainkaan: odotellaan, mitä sieltä taas on tulossa. Reflector haluaa olla kuromassa näitä kuiluja umpeen sekä auttaa asiakasyrityksiä strategian konkretisoimisessa ja toteuttamisessa tietotekniikan keinoin.

– Meillä on Reflectorilla IT-ammattilaisia, jotka haluavat ja uskaltavat puhua yritystason strategiasta. Nämä ihmiset ovat IT-taloissa vielä aika harvassa. Autamme yrityksiä selkeyttämään strategiaansa niin, että siitä saadaan aidosti suuntaa yritysarkkitehtuurin ja järjestelmien kehittämiseen, Heli jatkaa. – Strategian selkiyttäminen konkreettisiksi IT:n suuntaviivoiksi saattaa myös auttaa kaikkia kehitysprojektissa toimivia tuntemaan merkityksellisyyttä omasta työstään. Voisiko merkityksellisyyden tunteen lisääntyminen myös edesauttaa projektien onnistumista, Heli pohtii.

reflector logo

Haluatko pallotella ajatuksiasi liiketoiminnan, strategian ja IT:n merkityksestä?

Ole Heliin yhteydessä! etunimi.sukunimi@reflector.fi

Reflector on ICT-talo, jonka ykköstehtävä on auttaa asiakkaitamme liiketoiminnan isoissa ja pienissä muutoshankkeissa. Ketterästi ja riippumattomasti.

Jaa artikkeli

Voisit pitää myös näistä:

IT-järjestelmät arkkitehtuuri

Reflector on julkishallinnon sopimustoimittaja

Tarjoamme julkishallinnolle laajan valikoiman asiantuntijapalveluita, jotka kattavat IT-konsultoinnin sekä johtamisen ja kehittämisen tarpeet vuosille 2023-2028. Reflector on mukana seuraavissa dynaamisissa hankintajärjestelmissä: IT-konsultointi 2023-2028

Lue lisää
Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä juuri teille parhaat ratkaisut

Täytä tiedot ja siirry lataamaan tutkimus

Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Get in touch!