Alustatalous ja IT-arkkitehtuuri
Mitä tekee Business Analyst?

Oletko koskaan miettinyt, miksi yritykset panostavat liiketoiminnan analyytikoihin, joiden nimitys voi vaikuttaa hieman mystiseltä? Avaamme tässä kirjoituksessa hieman, mitä Business Analyst tekee.

Liiketoiminta-analyytikot ovat vähän kuin salapoliiseja, jotka tarkastelevat organisaation toimintaa, analysoivat tietoa ja löytävät ratkaisuja liiketoiminnan tehokkuuden ja kannattavuuden parantamiseen. He toimivat sillanrakentajina ja tarvittaessa myös tulkkeina eri osastojen ja tiimien välillä, käyttäen taitojaan ymmärtääkseen liiketoiminnan ja käyttäjien tarpeet monista eri näkökulmista.

Business Analyst

Tietojen kerääminen ja analysointi

Yksi Business Analystin keskeisimmistä tehtävistä on tietojen kerääminen ja analysointi yrityksen kehittämisen tueksi sekä projektien ja hankkeiden tarpeisiin. Kokenut analyytikko sukeltaa organisaation tietovirtoihin ja käyttää erilaisia menetelmiä, kuten haastatteluja, tekoälyä, kyselyjä ja prosessikartoituksia kerätäkseen tietoa liiketoimintaprosesseista ja -tarpeista. Tämän tiedon avulla hän kehittää ratkaisuja, jotka vastaavat näitä tarpeita.

Toinen tärkeä rooli, jonka Business Analystit usein yrityksissä ottavat, on vaatimustenhallinta. He määrittelevät ja dokumentoivat liiketoiminta- ja järjestelmävaatimuksia. Tämä voi sisältää vaatimusdokumenttien laatimista, toiminnallisten ja ei-toiminnallisten vaatimusten määrittelyä sekä vaatimusten validointia ja varmistamista niiden asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Business Analystit ovat usein alusta loppuun mukana projekteissa, joiden vaatimusmäärittelyä he ovat olleet tekemässä. He toimivat linkkinä liiketoiminnan ja IT-tiimien välillä, varmistaen, että projekti tukee organisaation liiketoimintatavoitteita. He voivat olla mukana kaikissa vaiheissa, alkaen projektin suunnittelusta ja vaatimusten määrittelystä aina testaukseen ja käyttöönottoon asti.

Business Analystilta odotetaan sujuvaa viestintää

Liiketoiminta-analyytikon keskeisimpiä kykyjä on tehokas viestintä erilaisten sidosryhmien kanssa. On välttämätöntä, että he osaavat selittää monimutkaisia konsepteja selkeästi ja ymmärrettävästi sekä liiketoiminnan ammattilaisille että teknisille asiantuntijoille. Lisäksi tehtävänä on kuunnella ja ymmärtää eri näkökulmia ja tarpeita sekä yhdistää nämä näkemykset toimivaksi kokonaisuudeksi.

Business Analystit ovat olennainen osa organisaation menestystä. He auttavat organisaatioita tunnistamaan mahdollisuuksia parantaa tehokkuutta, vähentää kustannuksia ja saavuttaa liiketoimintatavoitteet. He muuttavat monimutkaiset ongelmat selkeiksi ratkaisuiksi.

Jos haluat kuulla millaisissa hankkeissa Reflectorin Business Analystit toimivat, ota meihin yhteyttä.

Reflector on ICT-talo, jonka ykköstehtävä on auttaa asiakkaitamme liiketoiminnan isoissa ja pienissä muutoshankkeissa. Ketterästi ja riippumattomasti.

Jaa artikkeli

Voisit pitää myös näistä:

Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä juuri teille parhaat ratkaisut

Täytä tiedot ja siirry lataamaan tutkimus

Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Get in touch!