Reflector IT-arkkitehti
LähiTapiolan koulutus: tekoäly vaatimusmäärittelyn vauhdittajana

Hiljattain järjestetty koulutus tarjosi LähiTapiolalaisille perehdytyksen vaatimusmäärittelyssä käytettyjen työkalujen tekoälyominaisuuksiin. Koulutuksen tavoitteena oli demota osallistujille käytännönläheisesti, kuinka tekoälyä käytetään vaatimusten dokumentoinnissa. Samalla haluttiin innostaa vaatimusmäärittelijöitä hyödyntämään tekoälyä laajemmin omassa työssään.

Monissa organisaatioissa tekoälyä hyödynnetään jo testaamisessa ja ohjelmistokehityksessä, mutta sen käyttö vaatimusmäärittelyssä on vasta kehittymässä. LähiTapiolan vaatimusmäärittelijät tarttuivat tähän mahdollisuuteen ja osallistuivat koulutukseen, jossa syvennyttiin tekoälyn käyttöön. Koulutuksen veti Reflectorin kokenut vaatimusmäärittelijä Ali Zahabi.

Ali havaitsi, että tekoäly oli jo aktivoituna tärkeimmissä työkaluissa, mutta sitä ei ollut vielä otettu laajasti käyttöön eri yrityksissä. Testattuaan Jira- ja Confluence -työkalujen tekoälyominaisuuksia hän havaitsi niiden merkittävän potentiaalin vaatimusmäärittelyssä.

LähiTapiolalle räätälöidyssä ja Reflectorin vetämässä koulutuksessa keskityttiin käytännönläheisiin esimerkkeihin, eettisiin näkökulmiin sekä konkreettisiin demoihin, jotka auttoivat osallistujia ymmärtämään tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksia.

Koulutus sisälsi myös tekoälytyökalun komponenttien ja kielimallien esittelyn sekä käytännön käyttötapaukset. Osallistujat pääsivät seuraamaan, miten tekoälyä voi hyödyntää vaatimusmäärittelyssä – lähtötilanteesta valmiisiin määrittelyihin ja tiketteihin saakka.

Hyödyllisiä eväitä omiin työtehtäviin

 

Koulutus sai osallistujilta erittäin hyvän vastaanoton. Osallistujien antama arvosana koulutukselle oli korkea ja jokainen palautekyselyyn vastannut koki saaneensa koulutuksesta hyödyllisiä eväitä työtehtäviinsä.

Osallistujat kehuivat, että tekoälyn käyttömahdollisuudet konkretisoituivat koulutuksessa ja monet aikovat hyödyntää oppeja työssään. Nämä ominaisuudet ja käyttökohteet herättivät innostusta:

• Yhteenvedon / tiivistelmän tekeminen
• Tekstin muokkaus
• Kääntäminen
• Määrittelyn hyväksymiskriteerit
• Testitapausten luonti
• Termien selitys
• Tikettien etsiminen
• Sisältöjen jäsentely

Yli 40 LähiTapiolalaista osallistui koulutukseen

 

Osallistujat olivat tyytyväisiä sekä kouluttajaan, materiaaleihin, sisällön relevanssiin, että koulutuksen ajanhallintaan. LähiTapiolan vaatimusmäärittelijöiden osaamisyhteisön tapaaminen, johon osallistui yli 40 määrittelijää, tarjosi erinomaisen tilaisuuden oppia uutta yhdessä.

Palautteissa kehuttiin erityisesti tehtäviä: ”Koulutus oli tosi hyvä, mielenkiintoinen ja vetäjä osasi asiansa. Ali esitti asioita selkeästi. Oli myös hyvä, että oli etukäteen mietitty konkreettista harjoittelua, että jokainen varmasti kokeilee, eikä vain kuuntele tai katso tallennetta ja sitten unohtaa koko jutun.”

Palvelujohtaja Anne Ranta LähiTapiolalta kommentoi tilaisuutta: ”Koulutuksesta on tullut paljon positiivista palautetta osallistujiltamme. He kokivat sen erittäin hyödylliseksi omassa työssään, ja nyt uskallamme paremmin kokeilla Jira- ja Confluence -työkalujen AI-toiminnallisuuksia. Reflectorin pitkäaikainen yhteistyö ja tuntemus työskentelytavoistamme auttoi räätälöimään koulutuksen juuri meidän tarpeisiimme sopivaksi.”

Ali Zahabi Vaatimusmäärittelijä

Ota yhteys asiantuntijaan!

Ali Zahabi

Vaatimusmäärittelijä

Ali työskentelee Reflectorilla vaatimusmäärittelijänä ja Business Analystina. Hänen erikoisalueitaan ovat mm. liiketoimintaprosessien kuvaaminen ja mallinnus sekä SAFe.

Reflector on ICT-talo, jonka ykköstehtävä on auttaa asiakkaitamme liiketoiminnan isoissa ja pienissä muutoshankkeissa. Ketterästi ja riippumattomasti.

Jaa artikkeli

Voisit pitää myös näistä:

Heräsikö ajatuksia?

Varmista kanssamme, että teet oikeita asioita, oikeassa järjestyksessä.

Jätä soittopyyntö

Olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä juuri teille parhaat ratkaisut

Täytä tiedot ja siirry lataamaan tutkimus

Kokonaisarkkitehtuuri Reflector

Get in touch!